|
|
|
|
Avukat meslektaşım;dosya müracaata kalmasın diye merkezi kayıt kuruluşuna müzekkere yazmış,ancak müzekkere gönderilmemiş sadece talep açılarak karar verilmiş.Daha sonra başka bir işlem için 6 ay sonra gittiğinde icra müdürünün dosya müracaata kaldırımıştır demiş.Meslektaş gerekçesini sorduğunda icra müdürü aynen şu şekilde gerekçelendirmiş."Dosya müracaata kalkmasın diye talep açarak müzekkere göndermişsiniz ancak müzekkere 6 aydır dosyaya dönmemiş,bu yüzden talebin gereği yerine gelmediğinden dolayı,talebe karar verilmiş olsa bile işlem yapılmamış hükmündedir demiş".Gerçekten enteresan bir uygulama gibi görünüyor.
|
|
 |
|
 |
|
Çok mantıksız. İcra dairesinin açıklaması açıkça hukuka aykırı. Orada yanıtın dönüp dönmemesinden alacaklı sorumlu tutulamaz, en çok yeniden talep açar ve tekid ister. Bana kalırsa dosyayı sehven işlemden kaldırmışlar, açıklama olarak da böyle zorlama bir beyanda bulunmuşlar. Önemli olan talep açılıp, masrafın yatırılması, icra dairesince de bir karar verilmesidir. Verdiğiniz örnekte son icra takip işleminin üzerinden bir yıl geçmediğine göre dosyaya talep açıp, sehven işlemden kaldırıldığı anlaşılan dosyanın yeniden işleme konulmasını talep etmeliydi. Gerçi sizin örneğiniz de, benim örneğinize yanıtım da somut forum sorusuyla ilgisiz.
Saygılarımla.