Mesajı Okuyun
Old 13-01-2010, 17:54   #3
Av.Özgür KARABULUT

Alıntı:
Yazan nanu
Selamlar,
Müvekkilim
Hakaretten dolayı Sulh Ceza Mahkemesince Adli Para Cezasına Çarptırıldıktan 2 sene sonra müşteki Manevi Tazminat Davası açmıştır.Benim bildiğime göre,hakaret davasının kesinleşmesinden itibaren bir yıl içinde açılmalı diye hatırlıyorum.Müşteki ise iki yılı geçkin süre sonra,Sulh Ceza Mahkemesini delil göstererek müvekkilim aleyhinde manevi tazminat açmıştır.Acaba zamanaşımını öne sürebilirmiyiz.

İkinci sorum ise;karşılıklı hakarette her iki tarafa ceza verilir mi..Sadece merak ettiğimden sordum.Teşekkür ederim.

Sn. Şehper Hanım'ın mesajına katılıyorum. Yalnızca ilgili yasa maddesini alıntılayarak katkı sunmak istedim (BK md. 60/1 ve 2):

Alıntı:
(V) MÜRURU ZAMAN

Madde 60 - Zarar ve ziyan yahut manevi zarar namiyle nakdi bir meblağ tediyesine müteallik dava, mutazarrır olan tarafın zarara ve failine ittılaı tarihinden itibaren bir sene ve her halde zararı müstelzim fiilin vukuundan itibaren on sene mürurundan sonra istima olunmaz.

Şukadar ki zarar ve ziyan davası, ceza kanunları mucibince müddeti daha uzun müruru zamana tabi cezayı müstelzim bir fiilden neşet etmiş olursa şahsi davaya da o müruru zaman tatbik olunur.

Saygılarımla...