Mesajı Okuyun
Old 12-01-2010, 23:48   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

Alıntı:
Yazan Koray Ö.
İyi günler diliyorum,

İflas kararının bozulması yönündeki Yargıtay kararı üzerine karar düzeltme talebimizin sonucu ile ilgili fikirlerinize ihtiyacım var.

yerel mahkemenin verdiği kararın Yargıtayca bozulması takiben gittiğimiz karar düzeltme yolunda Yargıtay "kabul-değişik bozma" olarak görünen, henüz içeriğine ulaşma imkanımızın olmadığı bir karar vermiş durumda

"kabul-değişik bozma" ibaresinden anladığım kadarıyla Yargıtay temyiz incelemesinde sunduğu bozma gerekçesini değiştirerek başka bir gerekçeyle kararı bozmuş gibi görünüyor. Ancak usuli kazanılmış hak ve aleyhte bozma yasağı konusu burada gündeme gelemez mi?

Baki Kuru'nun kitabında 1968 tarihli bir HGK kararından alıntı yapılmış "Karar düzeltme talebinde bulunan tarafın aleyhine bir karar tesis edilemez." deniliyor.

Karşı taraf ya da müdahiller de karar düzeltme talebinde bulunmadığına göre "değişik bozma" tamamiyle bizim aleyhimize bir karar gibi görünüyor.

daha önce buna benzer bir durumla karşılaşanların fikirlerini almak isterim

şimdiden teşekkürler...

Sayın Yücel Beyin görüşlerine katılıyorum. Şunu eklemek istiyorum:

Karar Düzeltme üzerine Yargtay bu talebi ya kabul eder ve verdiği kararı düzeltir ya da ret eder.

Sizin olayınızda "kabul" ettiğine göre verdiği kararın hatalı olduğunu tespit etmiş olmalıdır.

"Değişik bozma" ya bir anlam veremedim ben.