12-01-2010, 20:13
|
#2
|
|
Sayın Katılımcı,
Boşanma davası devam etmekte demişsiniz. Velayetin size verilmesini tedbiren isteyebilirsiniz. Çocuğunuz zaten yanınızda ve sizin bakım ve himayenizde. Velayetini talep ediniz.
Mahkeme babanın kişisel ilişki günlerini, babanın talebi ile belirleyecektir. Bu ilişkinin süresi ve ne şekilde olacağını, çocuğunuzun yaşı, yararı ve babanın fiilen görebilme şartları (farklı şehirlerde olma) gibi etkenler belirleyecektir.
Siz böyle bir görüşme zamanı belirlenmeden çocuğunuzu vermek zorunda değilsiniz. Yasal olanakları kullanarak icra takibi aşamasına gelebilirler. O zaman çocuğunuzu yasal şartlarda babaya teslim etmeniz gerekecektir. Çocuğun babaya teslimi esnasında pedagog da bulundurulabilmekte ve çocuğun psikolojik davranış ve tutumları rapor altına alınabilmektedir. İcra esnasında bu yönde talebiniz olabilir.
Ayrıca babanın tehditleri ile ilgili savcılığa suç duyurusunda da bulunabilirsiniz.
Ve yine boşanmanın görüldüğü aile mahkemesinden şiddet gördüğünüze ilişkin olarak 4320 sayılı yasa tedbirlerinin alınmasını da isteyebilirsiniz.
Bu tedbirler; Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin; Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması, Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi, Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi, Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması, Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması. gibi.. bunlar örnek tedbirlerdir.
Sayın Katılımcı,
Hukuki gerçekleri kullanılabilmek ve çocuğunuzun ve kendinizin haklarını eksiksiz koruyabilmek için MUTLAKA avukat desteğini DOĞRUDAN alınız.
Saygılarımızla,
|