Konu
:
ihalenin feshi kararı kesinleşmeden infaz edilebilirmi
Mesajı Okuyun
11-01-2010, 15:42
#
2
Av.Özgür KARABULUT
Alıntı:
Yazan
bilal_gedikci
İcra dairesi tarafından yapılan taşınmaz ihalesi, icra mahkemesi tarafından, ihale borçluya usulüne uygun olarak tebliğ edilmediği için fesedilmiştir. Davalı alacaklı kararı süresinde temyiz etmiştir. Bildiğim kadarıyla yargıtay usulsüz tebliğatı bozma nedeni saymaktadır ve büyük ihtimalle icra mahkemesinin fesih kararı onanacaktır. Benim sorum şu;
Kararı temyiz eden alacaklı temyiz isteminin sonucunu beklemeden tebliğ işlemlerine girişip usulüne uygun olarak tebliğ yapıldıktan sonra taşınmazın ihale edilmesini isteyebilir mi? Yoksa temyiz neticesi beklenmeli midir? Bu konuda bilgisi olan yada elinde bu konuyla ilgili Yargıtay kararı olan meslektaşlarım yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar;
İİK md. 134'ü şöyle bir gözden geçirdim de kişisel kanaatim, kesinleşmesini beklemek gerektiği yönündedir. Zira satışa çıkarılarak ihale edilmiş bir taşınmazın yeniden ihale edilmesi için ya satışın düşmüş olması veya ihalenin feshi davasının kabul ile sonuçlanıp kesinleşmesi gerekir. Kesinleşmemiş bir ihalenin feshi davası mevcut iken yeniden satışa çıkarmak (kararın bozulup veya onanıp gelme ihtimallerine göre değişik durumlara yol açabileceğinden) mümkün olmasa gerektir.
Saygılarımla...
Av.Özgür KARABULUT
Üye Kimliği
Av.Özgür KARABULUT İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Özgür KARABULUT İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Özgür KARABULUT İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın