Mesajı Okuyun
Old 11-01-2010, 13:48   #2
Av.Şenel DELİGÖZ

 
Varsayılan

Şu an Aralık ve Ocak ayı kira paraları da ödenmedi ise yine 7/30 gün süreli tahliye ihtarlı ödeme emri ile icra takibi yapın.
Müteakip aylardan herhingi bir kira parası da ödenmez ise yine aynı yolu kullanın. Böylelikle iki haklı ihtar şartını tahakkuk ettirmiş olursunuz. İki haklı ihtar nedeniyle açılan davada tahliyeye karar verilebilmesi için, kiracının bir kira yılı içerisinde iki haklı ihtara sebebiyet vermiş olması gerekir. İhtar tebliğinden sonra yapılan ödemeler iki haklı ihtarın oluşmasına engel teşkil etmez.
Önceki takipte tebligat yapabilmiş olsa idiniz ihtarın tebliğinden sonra ödeme yapılması iki haklı ihtarın oluşmasına engel teşkil etmeyecekti. Ancak, ödeme ihtar tebliğinden önce olduğu için bu şart oluşmamış.
İYİ ÇALIŞMALAR, KOLAY GELSİN