Mesajı Okuyun
Old 06-01-2010, 21:16   #3
Adli Tip

Alıntı:
Yazan ömer selçuk taşçı
İyi günler
Müvekkilim lehine işe iade kararı verildikten sonra işe iade kararını uygulayan işveren müvekkilimi tekrara işe aldı.Ancak 60 gün sonra verimsiz çalışma iddiası ile işten çıkarttı.
İşe kabul ederkende zaten böyle bir işlem yapacağınıda müvekkile şifaen bildirmiş.Şimdi açılacak tazminat davasında bir önceki mahkeme kararında verilen 4+4 aylık tazminat tutarını ayrıca istemek mümkün olabilirmi ve işverenin iyi niyetli olmayan bu davranışı ile ilgili bir tazminat talep edilebilirmi ...Şimdiden teşekkür ederim

Ben de genel olarak Sayın Hacer gibi düşünüyorum. Ancak, yeni bir işe iade davası açılması ihtimali üzerine de düşünelim, tartışalım derim.

İşverenin işe davetinin samimi olması gerektiği tartışmasız. Ancak işçinin doğrudan eski işine başlatılmış olup da 2 ay gibi bir süre sonra yeniden fesihle sonuçlanan uyuşmazlığa ben rastlamadım.

Zira siz geçerli bir işe başlatma gerçekleşmediğinden, işe iade davası sonucundaki alacakları talep ettiğinizde, işveren de işçiyi gerçekten verimsiz çalıştığı için işten çıkardığını öne sürecektir. (Kaldı ki işçinin gerçekten verimsiz çalışıyor olması da olasılık dışı değil.) Bu durumda da davada irdelenecek olan şey, işverenin bu 2. feshinin geçerli sebebe dayanıp dayanmadığı olmalıdır ki, bu dava işe iade davasıdır. (diye düşünüyorum.)

Saygılar,