Konu
:
HUS Hukukta Uzmanlık Sınavı
Mesajı Okuyun
05-01-2010, 09:07
#
61
Kilimanjaro
Alıntı:
Yukarıda da ifade ettiğim gibi insanlara bir mesleki konuda diploma verdikten sonra o insanı sen bu mesleği ifa edebilirmisin diye sınava sokmak bana yanlış geliyor.
Bu durumda hakimlik ve savcılık sınavlarını nasıl değerlendireceğiz? Ya hekimlerin girdiği sınavları? Ve benzerlerini? Üstelik bugünkü sistemde bile avukatlık ruhsata tabi, yani doğrudan hukuk fakültesi diploması ile icra edilebilen bir meslek değil; bunun için bir yıl boyunca staj yapmak ve bu stajı kurallara uygun bir şekilde tamamlamak mecburiyeti bulunuyor. Böyleyken, araya bir de sınav şartı koymak bence kaliteyi yükseltir ve kişilerin meseleyi daha çok önemsemelerini sağlar. Eğitim sistemindeki sorunlarla ilgili düşüncelerinize katılıyorum, fakat bu durum bence sınavı gereksiz/anlamsız kılmaz. Ayrıca, nasıl ki bir tıp fakültesi mezunu hekimliğin her dalında mesleğini icra etme hak ve yetkisine sahip değilse, avukatlar için de benzeri bir düzenleme getirilmeli ve her avukatın her davayı/işi üstlenmesi engellenmeli, branşlaşmaya doğru gidilmelidir. Zira tıbbın kamuya faydası/önemiyle hukukun kamuya faydası/önemi paralellik arz eder. Birinde nispi ciddiyet diğerinde lakaytlık, medeni ülkeler arasına girmeye ve en üst seviyeye tırmanmaya çalışan bizim gibi tarihi arka planıyla "ağır sıklet" bir ülkeye yaraşmaz.
Benden bu kadar
Kilimanjaro
Üye Kimliği
Kilimanjaro İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Kilimanjaro İsimli Üyeye Email Gönderin
Kilimanjaro İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın