Mesajı Okuyun
Old 05-01-2010, 00:30   #60
Av. Muzaffer ERDOĞAN

Varsayılan HUS Hukukta Uzmanlık Sınavı

Sayın ElSu sorun burada;

her yerde fakülte açıldı. Bu kadar para ziyan edildi (Ziyan edilen para toplumun ürettiği değerdir.) Sonra insanlara sen mühendis, avukat, iktisatçı olamazsın deniliyor. Burada en açık çelişkiyi eğitim enstütüleri oluşturuyor. Bu insanlar sadece öğretmenlik mesleğine yönelik olarak yetiştiriliyorlar. Mezun olduktan sonra sen sınava gir bakalım öğretmen olabilirmisin deniyor. İyi de bu insanlar bu diplomayı bakkaldan mı aldılar? senden aldılar.

Devlet bir fakülteyikuruyorsa bunu ihtiyacı nedeni ile yapmalıdır. Yoksa ben bukadar fakülte kurdum diye yapma hakkına sahip değildir. Üretime katılamayacak binlerce üniversite mezununun yılları ve emeği, benim de verdiğim vergiler ve emeğim heba edilmektedir. Ne uğruna? Hükümetlerin kendi propagandalarını yapması uğruna. Benim ifade etmek istediğim şey ekonomisti de hukukçusu da mezun olduğunda verilen emek karşılığı olarak bir güvenceye sahip olmalıdır. Birisi iyi yere gelir, toplumsal kariyeri yüksek olur, diğeri bunu başaramaz. Ama sonuçta hepsi ekonomist veya hukukçudur.

Burada herhangi bir kuruluşun meslek erbabı içinden en iyisini seçmek için sınav yapma hakkı olduğu tartışılabilir. Ama devletin kendi verdiği diplomayı çiğneyerek sen öğretmen olamazsın deme hakkı yoktur.

Saygılarımla