Mesajı Okuyun
Old 02-01-2010, 00:56   #54
Av. Muzaffer ERDOĞAN

Varsayılan HUS Hukukta Uzmanlık Sınavı

Sn. ratiolegis27 böyle zor bir ismi neden seçtiğinizi anlamadım.
bundan sonra size sayın 27 diyeceğim.

Buradaki sorun sizin bir avukat olarak kazanç sorununuz değil. Çok sıkıntıdaysanız bir sürü ücretsiz iş alıp müvekkillerinizin parası ile kaçabilirsiniz. Bu ülkemizde geçmişte çok yaşandı. Burada sorun HUKUKÇU OLABİLMEK.

bilmiyoeum kaç yılı mezunusunuz. Ben 25 yıllık avukatım ve hala avukatlık sınavına karşı çıkıyorum. Sizin de sınava tabi tutulmanıza karşı çıkmuıştım. Siz sınava girmek istermiydiniz?

Geçmişte (sanırın 84 civarı idi) hukuk fakültesi mezunları icra müdürlüğü sınavına alınmadı.

Tartışma çıktı bakanlık yahu hukuk fakültesi mezunu niye icra müdürü olsun ki mutlaka özel çıkar için olr dedi.

Şimdi başa dönersek:
Ben 25 yıllık avukatım. Avukatlık sınavının yanında olsaydım belki siz avukat olamayacaktınız. Bu bana ekonomik bir çıkar sağlardı ama sizin gibi bir insanla tartışma keyfinden mahrum ederdi. İyiki avukat olmuşsunuz.

Gelelim tartışmanın ikinci öğesine:
Avukat olduğunuz için mi sınav yanlısınız. Avukast değil de öğrenci olsaydınız sınavdan yana olur muydunuz?

Ben de avukatlık sınavından geçtim. Ama o sınav böyle bir sınav değildi.

Sanırım sizi öfkelendiren yeterince para kanamamak. Memur olmak için önünüzde bir engelin olduğunu varsaymıyorum. Ama hukuk fakültesini bitirmiş bir insanın hukukçu sıfatını alabilmek için sınavdan geçmesi gerektiğini de düşündüğünüzü düşünmek istemiyorum. Öyle bir düşüncenin doğru olduğunu düşünsem ben bunu 25 yıl önce yapar ve sizin avukat olmanıuzı engellerdim veya engellemeye çalışırdım.

Devlet kendi sorumluluğunu taşısın biz de kendi sorumluluğumuzu taşıyalım. Bu yeni yetiştirilen hukukçu çocukların hepsi benim çocuğumdur.

Saygılar.