Mesajı Okuyun
Old 31-12-2009, 14:02   #28
TRINITY

 
Varsayılan Syn Özyurt'a yanıt

Alıntı:
Yazan Koray Özyurt
müvekkilimiz iflas etmiş durumda, çok fazla çeki karşılıksız çıktı, pek çoğundan da mahkumiyet aldı ancak kararlar kesinleşmedi!

iflas eden bir kişinin malvarlığı üzerinde taahhüt hakkı olmadığından nasıl bir tahhütte bulunabilir

ayrıca karşılıklı anlaşma durumunda da bir borçlunun kayırılması durumu ortaya çıkacağından haksızlıkların önüne nasıl geçilecek?

bu konudaki fikirleriniz nedir?
Sayın Özyurt,
Benim müvekkilim şirket de iflas etti yaklaşık 400 çeki de dava konusu oldu. Ben daha önce verilen mahkumiyet kararlarını, şirketin iflas ettiğini, iflas masasının kurulmadığını, şirketin borçları ödemeye yetecek malvarlığı olduğunu, şirketin tasfiyesinin uzun sürebileceğini, ileride ödenmesi muhtemel bir alacak için keşide eden şirket temsilcisinin cezalandırılmasının hukuki olmadığı yönünde temyiz ettim. Bu konuda yasal düzenlemenin eksik olduğunu düşünüyorum. Sonuçta benim müvekkilim yaklaşık 5000 kişiyi çalıştıran büyük bir anonim şirketti ve ekonomik krizle beraber iflas etti. Şirket temsilcisinin çek kararları kesinleşirse yıllarca hapis yatması gerekecek. Bu durumda gerçekten mağdur olanlarla, insanları dolandırmak için şirket kurup çek karnesi alanları ayırt etmek lazım diye düşünüyorum.
Saygılar...