Mesajı Okuyun
Old 31-12-2009, 10:51   #38
Av.Kaan

Ankara Hukuk'ta derslerin %99'u, önceki senelerin ders notları okulun yanındaki "kopici"lerden satın alınarak ve bu notlara sınavdan bir kaç gün önce çalışarak (ezberlenemez gerçekten öğrenmek lazım) geçilir. Bu çalışma neticesinde öğrenilir ama bu bilgi unutulmaya muhtaç bilgidir, çünkü kullanılmayan bilgi hafızadan silinmeye muhtaçtır.

Kısacası ismi iyi bilinen koskoca Ankara Hukuku akademisyenleri bütün bir seneyi önceki senenin ders notunu tekrarla geçirir. !!!! Demezler ki arkadaşlar siz bu notları üç güne okursunuz ama benden size 1 ay. 1 ay sonra gelin sadece dosya/pratik üzerinden geçelim bu bilgileri...

İşin en ilginci o derse bir başka kitaptan çalıştığınızda çoğu kez sınavı geçemezsiniz.

Koca 4 yıl'da aslında 1 yıllık bile eğitim almamış oluruz. Peki bu süre neden bize boşa harcattırılıyor. Doktorların hastanede eğitim görmesi gibi okul yıllarında adliyeye, mahkemelere, hakimlere, avukatlara yönlendirilmedik. Neden?

Kendim adliyeye giderdim. Ama hiçbir şey anlamazdım. Her halde bu bilgileri stajda öğreneceğiz derdim... Niye?

Sistemim "berbat" olduğunu, bu sistemden daha da kötüsünün getirilmesinin istense de mümkün olamayacağını, bu nedenle getirilecek yenilik her neyse bir umutla ve tereddütsüz evet dediğimi belirtirim.

Statükoculuk insana hele de bir hukukçuya asla yakışmaz...

Mülakat meselesine gelince elbetteki mülakat işin içine girince referans/torpil de işin içine girer. Bunu savunmuyorum ancak işin şu tarafı da var ki, ben birini işe alacak olsam bir mülakattan geçirirdim ya siz? Ya da şu tarafından bakalım şu an itibariyle hakim/savcı atamalarında torpilin etkisi yok mu?