Mesajı Okuyun
Old 30-12-2009, 17:03   #1
SOFTWARE

Varsayılan çek şikayetlerinde yetkili mahkeme

Sayın Meslektaşlarım,
Karşılıksız çek şikayetinde bulunduğum bir dosyamda Sulh Ceza Mahkemesinden duruşmaya çağrı kağıdı geldi. Çek yasasındaki değişiklikleri kontrol ettim. 5941 Sayılı yeni kanunun 5. maddesinin 4. fıkrasında''soruşturma evresinde Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, sulh ceza hakimi tarafından kovuşturma evresinde resen mahkeme tarafından,karşılıksız çekle ilgili olarak, çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı verilir.'' şeklindeki hükmü okudum. Tarafıma vekil olarak çıkarılan davetiyede ''Karşılıksız Çek Keşide Etme''suçu diye yazılı. Yaklaşık 4 ay sonrasına da gün verilmiş. Karşılıksız Çek Keşide Etme Suçunda görevli mahkeme Asliye ceza mahkemesi olmaktan çıktı sulh ceza mahkemesi mi oldu yoksa Sayın Cumhuriyet Savcıları ve Hakimlerimiz yukarıdaki hükmü yanlış mı yorumluyorlar anlayamadım. Yukarıdaki hükmü yorumladığımda Sulh Ceza Hakiminin evrak üzerinde inceleme yapıp ''Çek keşide etme yasağı'' vermesi gerektiğini anlıyorum. Benim kaçırdığım bir hüküm ya da başkaca bir yenilik mi var....yardımcı olursanız sevinirim...teşekkürler