|
|
|
|
sayın Karabulut söylediklerinize katılmam mümkün değil.
Bir avukat şikayetten vazgeçeceğini söyleyip buna dair bir protokol de yapıyorsa yaptığı protokole uymalıdır.
Ya da neticelenmesini beklediği bir durum söz konusu ise buna uygun protokol yapılmalıdır.Kısacası sözüne de protokolüne de uygun davranmalı BİRAZ dürüst olmalıdır.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Şevval ;Buna benzer olaylarda protokol düzenlerken ben süre sınırı koyarım.Örneğin temlik alan 3 gün içerisinde .... maddede yer alan çek şikayetinden vazgeçmediği takdirde iş bu sözleşme yok hükmündedir, ya da .... bedel cezai şart ödemekle yükümlüdür şeklinde.Bu yaptırımlar sebebiyle taahhütlerin gecikmesini ya da hiç yerine getirilmemiş olmasını engeller ya da başvuracağım dava yolunun önünü açarım.Ancak müvekkiliniz yapmış olduğu sözleşmede icra takibinin kapatılmayacağını kabul etmiş ve çek şikayetinden vazgeçilmemesi halinde nasıl bir yol izleyeceğini bir kurala bağlamamıştır.
Ben çek şikayetinden vazgeçileceği yönünde verilen taahhütünün geçerli olduğunu ve ilgili mahkemeye sözleşmeyle başvurduğunuz takdirde delillerin toplanmasından sonra davanın reddedileceğini ya da Sayın Karabulut'un belirttiği gibi bekletici mesele yapılacağını düşünüyorum.Ancak icra dosyasının devamı konusunda başlangıçta belirttiğim gibi düşünüyorum.Kapatılmama kavramını dar yorumluyorsunuz kanaatimce