Mesajı Okuyun
Old 29-12-2009, 19:44   #1
Avukat_A.K.

Varsayılan Tapu Kaydının İptali ve Sınır Tespiti

Öncelikle herkese iyi akşamlar. Sormak istediğim bir husus bulunmakta. Bir müvekkilim yıllar önce bir arazi satın alıyor. Akabinde aynı dönemlerde komşu parsel de başkası tarafından satın alınıyor. Ancak parselasyon yapılıyor ve ardından komşu parsel maliki, müvekkile men davası açıyor. Davanın kabulüne karar veriliyor ve karar kesinleşiyor.

Şimdi de benim müvekkilim kendi arazisinin 15000 metrekare olması gerektiğini, tapuda 15 bin metrekare göründüğünü ama 1692 metrekare eksik olduğunu; kendisine karşı men davası açıp da kazanan kişinin kendi arazisindeki 1692 metrekarelik kısma karşı dava açıp kazandığını, bağını söktürdüğünü ancak onun arazisinin 20000 metrekare olmayıp, 21692 metrekare olduğunu, eksik alanı istediğini beyan ediyor.

Şimdi sorum şu: Benim müvekkilin müdahalesinin menine karar veriliyor. Şimdi biz de ben men davası açsak, kesin hüküm nedeniyle davanın reddine karar verilecek. O zaman tapu iptal davası açalım 1692 metrekarelik kısım için diyorum. Emin olamıyorum. Bilirkişi raporlarında sınırların değişip, 1692 metrekarelik alanın bir alt parsele kaydığı görünüyor ve müvekkilimin yıllardır kullandığı arazi için sen müdahale ediyorsun deniyor. Şimdi bu arazi parçasını yeniden kazanmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Veya nasıl bir dava açmalıyım müvekkile karşı men davası açıp kazanan kişiye?

Çok teşekkür ederim şimdiden...

Saygılar...