28-12-2009, 20:41
|
#2
|
|
Sayın Katılımcı,
Eşinizin şiddete yönelik davranışlarının önlenmesi için en yakın aile mahkemesinden ilgili tedbir kararlarının alınması için başvurabilirsiniz. Bu kararlar, eşinizin şiddete yönelik söz ve hareketlerine son vermesi, sizin ve çocuklarınızın bulunduğu konuta yaklaşmaması, sizleri iletişim araçları ile rahatsız etmemesi, varsa silahını teslim etmesi, tedaviyi gerektirecek bir rahatsızlığı var ise bunun tedavisi için başvurması gibi kararların verilmesini sağlayabilirsiniz. Bu davaların açılması ücretsizdir.Harç alınmaz.
Şiddete uğradığınızda en yakın sağlık ocağına gidip rapor da alabilirsiniz.
Yine Savcılı'ğa suç duyurusunda da bulunabilirsiniz. Daha sonra eşinizi affetseniz dahi eşiniz suçu sabitse ceza alacaktır unutmayınız.
4 yaşındaki çocuğunuzu da yanınıza almanızda elbette yarar vardır.
Bunun dışında şiddet gördüğünüz yerde ve şiddet uygulayan kişi ile kalma zorunluluğunuz yoktur.
Boşanma davası açmayı düşünüyor iseniz de;
Bu davanın içinde, çocuğunuzun VELAYETİNİ ve onun ve kendiniz için önce TEDBİR boşanma kararının kesinleşmesinden sonra da bu nafakanın İŞTİRAK ve YOKSULLUK nafakası olarak devamını isteyebilirsiniz. yargılama esnasında diğer çocuğunuzun doğması halinde onun da velayetini ve onun için de nafaka talebinde bulunabileceğinizi hatırlatalım.
Maddi ve manevi taziminat taleplerinde bulunabilirsiniz. Maddi tazminat boşanma ile mahrim kaldığınız destek için verilecektir. manevi tazminat da kişilik haklarınızın zarar görmesi halinde taktir edilirler.
Davanın içinde, eşinizin boşanmaya neden olan olaylarda KUSURLU olduğunu her tür delil ile kanıtlayabilirsiniz. Tanık beyanları, doktor raporları, savcılık soruşturmaları, resim, mektup vs...
Çocuğunuz anne bakım ve şefkatine muhtaç yaştadır. Velayetin öncelikle size tevdii düşünülecektir.
Tüm bunların dışında, evi haklı sebep ile terk etmiş olduğunuzdan ve ayrı yaşamaya devam edecek iseniz de; sadece NAFAKA davası açabilirsiniz.
Sayın Katılımcı,
Haklarınız oldukça çeşitlidir. Bunları etkin kullanabilmek için MUTLAKA avukat yardımı ile yol alınız. Aksi halde hak kaybına uğramınız mümkündür.
Yoksul iseniz, bunu kanıtlayarak, bulunduğunuz yer il barosuna tarafınıza ÜCRETSİZ avukatlık hizmeti verilmesi için başvurabilirsiniz.
Mutlaka profesyonel yardım alınız. Çaresiz kalmazsınız.
Saygılar.
|