Sayın Kayaş,
Üstadınıza ve Size selamlar.. Manevi desteğiniz bana kafi geldi. Bugün avukatlık malesef Türkiye'de yalancılık ve düzenbazlık olarak algılanıyor. Hakim Savcı, müdür, amir, memur, bankacı vs. kim size hak ettiğiniz değeri ve itimatı gösteriyor sadece avukatsınız diye? Avukat Değil onuru ezilen herkes SES çıkarmalı ki, ezenlere karşı bir güç odağı olsun. Ama amaçlar değişik olunca meslek ve onuru 2. değil 5. planda bile yok. Sadece seminerler ve yemeklerde birlik olan barolara selamlar...
Avukatların aşağılanması ile ilgili olarak :
Bugün de Lara akbankta, avukat kimliğimi; Avukatlık Kanunu Madde 9 açık olmasına rağmen kendilerince 4208 Sayılı Karaparanın Aklanmasını önlenmesine Dair Yasanın Uygulanmasına ilişikin
Yönetmeliğin "Kimlik tespit Usulu başlıklı 6. maddesi ve Danıştay 8. Daire 2005/1614 Esas ve 2006/1140 Kararından yola çıkarak tüm bankaca 3.5.2006 tarihinden bu yana yayınlamış ve geçerli olan Özü : Avukat Kimliklerinin bankacılık işlemlerinde kullanılacak resmi kimlik Belgesi
OLA-MA-YACAĞI hakkında bir yazı (kendi iç genelgeleri) gösterildi ve ibraz ettiğim karşılığı olan çeki ve geçerli avukatlık kimlik belgemi göstermeme rağmen kabul edemeyeceğini söylediler. Şunlara bakın, kanunumuzu bile hiçe sayıp kendilerince karar alıyorlar ve yönetmelik ile danıştayın binlerce kararından birni dayank yapiyorlar koskoca kanunu umursamıyorlar bile. Bu bankacılar kendini ne sanıyor anlamış değilim zateno başka mesele. Ben de konunun merkezlerine sorulmasını talep ettim. Kanun maddesi açık dedim, yönetmeliği bana bahane ettiler. Normlar hiyerarşisini anımsatınca, görevli bayan bana terbiyezlik yapmayın dedi ve arkasından tartışma uzayınca, üstünü aramasını istedim ama aramadı, bize kesin talimat var aramama gerek yok der gibi bir şey söyledi. Daha sonra güvenlik geldi ve sorun çıkaran burada sizmisiniz dedi. Ben de hayır sizsiniz dedim. Beni bulunduğum bankodan çekerek uzaklaştırmaya çalıştılar ama sırada ben de hak da bende diyerek sert çıktım. hem beni hem de kimliği aşşağıladılar, banka genel merkezi aranırken başka bir yetkili geldi ve olaya müdahale ederek beni suçlar nitelikte gidip normal kimlik almamı ve bu kimliğin bir işe yaramadığını anlatmaya çalıştı. Tam 1 saat 40 dakikalık uğrtaştan sonra beni başka bir gişeye alarak paramı ödediler ve özür bile dilemediler, üzerine bana sonradan görme, terbiyesiz,ve anlattıkça içimi bozan bir çok hakaretle karşı karşıya kaldım .Bankadan çıkarken de arkamdan bir çok söz söylediler ve güvenlikçi hayatta başarılar diledi. Ama SONUÇ BARO KİMLİĞİ İLE PARAMI ÇEKTİM! Arkadaşlara duyurulur. Eminim benim gibi her avukat aynı tepkiyi gösterse o kimlik AVUKAT KİMLİĞİ OLUR! Baro yetkilileri okuyorsa şayet elimde tüm belgeler ve kayıtları var bu olayın ve diğerlerinin.. Tabi adamlar 3.5.2006 kendince karar alıp neredeyse 4 senedir uyguluyor ki ben de yetkililere sesleniyorum. Trajikomik. Arkadaşlar bir yetkili olsaydı zaten bunları buraya yazmazdım emin olun. 4. senem oldu avukatlıkta başvurmadığım yer kalmadı. Baro başkanı adımı ezbere bilir. Cezaevinde taratklandım aleyhime avukat arkadaş gelip mahkemede ifade verdi tanık larak. Hiç bir şekilde bu olayı görmedi bilmiyorda. Ama baro raportör beni halı bulmasına rağmen yanımda olacağına hakkımda disiplin soruşturması başlattı diyorum. Bunları okuyan yok mu ? Şimdi soruyorum ? Bir çok anlattığım şeyler sadece benim başımamı geliyorki her gittiğim yerde başkaldırınca cok sert biçimde ezimeye çalışılıyorum ve başıma bir çok iş geliyor. Bankacılar ve güvenliği dahil 4-5 kişi tarafından şubenin içinde avukatlık mesleğim ve onurum ve kişiliğim rencide edildi ve aşağılandı, bunun üzerine haklı olduğum bir konuda haklılığım ortaya çıkınca da özür dahi dilenmedi ve üzerine bankodaki kız dekontu suratıma fırlattı parayı ödedikten sonra dekontu imzalamak bile istemedi ve benim zorulma imzaladı ama yine yere attı fırlatarak. Bakın arkadaşlar biz ve mesleğimiz aşşağılanıyoruz diyorum, hiç bir kurumun özel, kamu farketmez, girdiğimiz hiç bir yerde saygı görmüyoruz (polis,jandarma karakolu,cezaevi,adliye,kamu kurumarı,bankalar, vs.) mesleğin şerefini onurunu düşünen kişilere sesleniyorum, eğer bu işi sadece para için yapılması öngörülüyorsa ben zaten bir kaç seneye kalmaz istifa ederim. Ben bu şekilde bir hukukçunun çalışmasını kabul de edemem sindiremem de. Eğer hukukçuyuz diyorsanız ben de diyorum ki HAYIR ! Öyle olsaydık ben bunu bilirdim.Onurunu ve Mesleğin Şerefini kaybetmemek için Mücadele veren Tüm Meslektaşlarıma Sayılarımla,
Av. Tunca
Not: Mandatoria (Roma hukukundan) , eğer mesleğin şerefinin nasıl olduğunu nasıl nerden geldiğini ve bu meslekteki avukatın hak etmiş olduğu paranın ne olduğunu merak eden meslektaş varsa, bu konuyu Roma Hukuku Kitaplarından bir bakarak anımsasın derim. ŞEREF HAKKI neymiş bilmeliyiz.
|
|
|
|
Sayın Av. Mehmet Tunca Demirbaş,
Yaşadığınız olay nedeni ile büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Yazılarınızdaki her satıra katılıyorum. Bu meslekte aynı sorunları yaşıyor ve aynı noktaları sorguluyoruz. Daha önce bir duruşmada yaşadığım benzer olayda, tarafımdan tutulan tutanağa bir tek meslektaşım imza atmadı. Konuştuk tek tek, haklısınız, ama bizi bulaştırmayın dediler. Ben tereddütsüz destek olur ve elimden geleni yapardım.
Eğer bu gibi olaylarda arkamızda bir avukat ordusunu bırakın tek bir avukat göremiysak bunun sorumlusu kimdir? Hakime, savcıya, adli personele kızmadan önce meslektaşlarıma ve barolara kızıyorum. Barolar gibi önemli ve güçlü bir meslek örgütü istese neler yapmaz?
Yine belirttiğiniz gibi meclisteki avukat sayısına baktığımızda, avukatlık kanunuda, avukatlar tarafından talep edilen, haklı değişikliklerin nasıl olurda gündeme alınmadığına hayret ediyorum.
Noterler, noterlik kanunu çıkarken mecliste inanılmaz kulis çalışması yaptılar ve istediklerini aldılar. Ancak, bizim kanunumuz olan avukatlık kanunu ile ilgili yasa tasarısına görüş bildiren, bildirdiği görüş için sıkı bir çalışma yapan, baro var mı?
Av. Cengiz Aladağ'ın siteminizi ilişkin eleştirilerine hiç katılmıyorum. Av. Tunca Bey'in, 'şahsi olarak başvuru yapmayacağını' söylemesi, artık meslekte yaşadıklarından dolayı geldiği noktaya ilişkin ruh halini ifade ediyor. Meseleye bu boyuttan bakınız. Sitem iade etmek bu aşamada bir meslektaştan beklenecek son sözdür.
Meslekte yaşadığınız olaylardan dolayı üzüntü duydum ama mesleğim adına sizinle gurur duydum. Mesekte bir üstad şunu sözylerdi. Avukat susmaz! Buna bir örneksiniz. Tebrik ederim.
Yaşadığınız olayların hukuki, mesleki, insani boyutu ile ilgili yapabileceğim bir yardım olursa her zaman hazır olduğumu belirtmek isterim.
Başarılar..
|
|
 |
|
 |
|