|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan kemal çelik |
 |
|
|
|
|
|
|
Sayın Özge Yücel,
şu andaki sistemle hukukçuların vicdanı ve irfanı çok mu hür? Şu andaki hukukçular çok mu iyi seviyede? Kesinlikle bu sınav getirilmelidir. Gidişat çok kötü. Nerede ise her mahalleye bir hukuk fakültesi açılacak. Avukatlık daha ne kadar ayağa düşecek? Bu duruma çok üzülüyorum. Ankara Hukuk tek tercihimdi, avukatlık ta hep tek tercihimdi. Böyle giderse bu meslek, meslek olmaktan dahi çıkacak.
|
|
 |
|
 |
|
Şu anki durumumuz için iyi bir tablo çizmedim ki sadece bu planın bu mesleği daha da kötüleştireceğini belirtmek istedim. Bugün için bir elin parmakları kadar da olsa dik durabilen, bağımsız düşünen hukukçular var ama eğer siyasal iktidarlar hukuk ve hukukçular üzerinde tam olarak ve yapısal çerçevede bir egemenlik kurarsa o hukukçuları dahi gösteremeyecek duruma geleceğiz. Hukuk fakültesi eğitiminin beş yıl olmasına evet, fakülteyi bitirdikten sonra avukat olabilmek için, noter olabilmek için esaslı bir sınava evet, fakülte öğrenimi sırasında uygulama eğitimine evet, ama her ilde hukuk fakültesine, üniversiteleşememiş kurumların hukuk fakültesi açmasına hayır, hukuk fakültesine diyerek öğrenci alıp zabıt katibi yapmaya hayır, hukuk öğrencisi ile zabıt katibi öğrencisini aynı sınıfta aynı ders içeriğiyle eğitmeye hayır!