|
|
|
|
Sayın meslektaşım maddi hata sonucu yanlış hesaplana icraya konu edilen miktarlarda YARGITAY'ın uygulamasına göre;eğer takip talebine konu olan miktar sonradan artırılıyorsa bu mümkün olmayıp yeni bir takiple istenebileceği şeklindeyken,takip konusu alacağın azaltılması durumunda borçlunun lehine olması durumunda düzeltebileceği sözkonusu olur.Ancak sizin olayınızda pratik bir yol izlemek açısından;yapılan fazla miktara ilişkin itirazı kabul ederek(kısmi itirazı) kabul ederek takibe itiraza uğramayan diğer kısım açısından devam edebilirisiniz.Ancak borcun tümüne itiraz etmişlerse o halde md 68/a anlamında belge var ise itirazın kaldırılmasını yada diğer seçenek olarak İİK 67 göre itirazın iptali davasını açmanız gerektiğini düşünüyorum.İtirazın muhtevası önem teşkil eder.SAYGILARIMLA.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın meslaktaşım;
Cevabının için teşekkrüler. Elimizde mahkemenin tespit kararı olduğu için itirazın kaldırıması davası açıldı ,borcun tümüne itiraz edilmişti
ilk celsede hakimde alacağı neye göre hesapladığımızı anlayamadığı için bu konuda açıklama istedi
cevabınıza göre bu durumda itirazlarının kısmen haklı olup maddi hata yapıldığını itiraf etmemin sonucu çok ağır olmayacak sanırsam. Takip iptal edilir de başa dönersem diye korkuyordum. Sonucu buraya yazarım.
İyi çalışmalar,
Saygılarımla.