Mesajı Okuyun
Old 15-12-2009, 14:42   #1
av_sibelll

Mutsuz küçük kısıtlının yurt dışına yerleşmesi haliden bankadaki parada yetki neresi

Herkese iyi çalışmalar öncelikle. bir davamda müvekkilin vasi olarak atandığı küçük kısıtlının bankada parası var. Annesidnen kalmıştı ve annesi vefat etti. Tek mirasçısı da küçük. Vasilik kararı aldık. küçüğün, vasisi olan abisinin yaşadığı yer olan Hollanda' ya gitmesi gerekiyor( eğitim için). Bunada ek kararla ( dilekçemizde belirtmemize rağmen farkedilmemiş) karar verilecek. Burada bir mesele yok. Mesele şu ki küçük yurt dışına gittiğinde ikametgahı da değişmiş olacak. Yazı işleri müdürü eğer türkiyede bir yere gitseydi o yere dosyasını gönderir paranın takibi ile o yer ilgilenirdi dedi. Yurtdışına giderse yetki sorunu gündeme geliyor. Acaba yetki hollandaya mı geçiyor paranın denetimini neresi yapacak diye yazı işleri müdürü bana sordu( İlk defa parası olup da yurt dışına gidecek bir küçük hakkında burada karar verildiğini söyledi.) Hakim beyde durumu araştıracağını söylemiş. Bu konuda bilgisi olan meslektaşlarımın cevaplarını bekliyorum. Teşekkür ederim.