Mesajı Okuyun
Old 14-12-2009, 18:10   #1
fatmacitlak

Soru Tedbir nafakası ve yargıtay'ın reddi...

Merhabalar
Bu siteyi internette tedbir nafakası ile ilgili bilgi ararken gördüm. Ve benim bilgi almak istediğim bir kaç sorum olacakdı.
Ben 2008 haziranında gece saat 01.30'da 1 çocuğumla evden atıldım. Ve ben 2008 temmuzunda nafaka davası açtım(önlem nafakası) dava sonucunda
"Dava tarihinden başlamak üzere aylık 800 tl tedbir nafakasının davalıdan alınarak davacıya verilmesine fazlaya ait istemin reddine" bu yönde bir karar alındı. ama eşim yargıtaya başvurdu. yargıtay kararı onadı ve nafaka miktarını 400 tl'ye düşürdü.
Yargıtayın nafaka bedelini yarıya düşürmesi nasıl bir gerekçedir. Eşim 2000 tl aylık emekli maaşı vardır. Kendi üstüne kayıtlı 2 evi vardır. ve 550 tl kira geliri vardır. ben evin birini aile konutu yaptırdım diğerini ise nafakayı vermediği için icra koydurdum ama icra koydurduğum evi satmış.
Yargıtayın nafakayı eşimin gelirleri gözönüne alındığında 400 tl ye indirmesi nasıl gerçekleşmiştir? Yargıtay gelirler gözönüne alındığında böyle bir karar verebilir mi? Yargıtaya tekrar temyiz başvurusu yapsam nasıl bir sonuç alabilirim? Eşim 1 evini satmış bununla ilgili ne yapabilirim? Bu konularda bana yardımcı olabilirmiyiz? Şimdiden teşekkür ederim.