Mesajı Okuyun
Old 07-12-2009, 19:06   #1
dadaş

Varsayılan Gayrimenkul satışı

Sayın meslektaşlar, bir izaleyi şüyu davası sonucunda satışa karar verildi.Tarafımızdan kıymet takdirine itiraz edildi.Bu kararda sadece paydaşlara payları oranında x bedelin ödenmesi hükmü yer alıyor.Bunun üzerine satış dosyası şu an satış memurunda ve satış ilanı hazırlanıyor.Ancak bir sorun var.Biz yargılama safhasında satılacak taşınmazın özel durumu ile ilgili özelliklerini gösteren deliller sunmuştuk.(ruhsat vs)Bu özel durum müvekkilin x senesine kadar taşınmazdaki intifa hakkı ile ilgili.Hakim bu durumdan kararda hiç bahsetmemiş.İzaleyi şüyu davası onandı kesinleşti ,kıymet takdirine itiraz davası ise kesin yani temyize açık değil.Benim bu özel durumu mutlaka satış ilanına yazdırmam gerekiyor ki alacak olan 3.kişiler nasıl bir yer aldıklarını bilsin.Hakimle görüştüm dilekçe verdim.Hakim bana"iş benden çıktı,satış memuru ister yazsın ister yazmasın "dedi.Satış memuru ise "ben yazamam çünkü mahkeme kararının hüküm kısmında bu durumdan bahsedilmemiş" demekte.bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz?Elim kolum bağlandı.sonuçta olmayan birşeyin yazılmasını istemiyoruz.Kaldı ki bu özel durum o taşınmazın esaslı özelliklerinden biri.Bunun satış ilanına yazılması kadar doğal bir husus olamaz diye düşünüyorum..