Mesajı Okuyun
Old 06-12-2009, 11:02   #7
avbilgen

Öncelikle önünüzde uzun bir yol olduğunu belirtmek isterim. 2004 yılından bu yana açmış olduğum dava halen devam ediyor ve sonuçlanması daha 2 yıl sürer gibi geliyor. Bizim davamızda da sakatlık maaşı alan işçi daha sonra işe başlıyor. İşveren SSK'sını yatırınca maaş kesiliyor. Öncelikle biz ilgili SGK'na çalıştığı işi bıraktığını ve yeniden maaş bağlanması talebi içeren bir dilekçe yazdık. Ancak red geldi. Daha sonra iş mahkemesine dava açtık. Davada yapılan yargılamada müvekkilin halen sakatlığının devam ettiğini el harçlığı olması için zaman zaman gidilen işyerinin müvekkilin SSK'sını yaptığını esasında işyerindeki yapılan çalışmanın süreklilik arz etmemesi nedeniyle SGK bağlı bir çalışma olamayacağını beyan ettik. Mahkemeden SGK'nun müvekkilin fiilen çalıştığı (prim yatırılan) süre hariç olmak üzere çalışılmayan süre ve kesilen maaşların ve yargılama sürecindeki maaşların toplamının tarafımıza ödenmesini ve yeniden maaş bağlanmasını talep ettik. Mahkeme öncelikle bir SGK bağlı hastaneden halen sakatlığının devam edip etmediğine ve sakatlık oranının tespiti istedi. Gelen rapora karşılıklı olarak itiraz ettik. Daha sonra dosya SGK Yüksek Sağlık Kuruluna gönderildi. Gelen rapora bu defa tarafımızdan itiraz edildi. Bunun üzerine dosya İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Gelen oran lehimize olduğundan bu defa itiraz edilmedi. Konunun değerlendirmesi için dosya iş bilirkişisine gönderildi. Bilirkişi SGK ve Adli Tıp Kurumu arasındaki oranlar farklı olduğndan bir üniversitenin ana bilim dalı başkanlığından rapor alınması için dosyayı iade etti. Bizim dosya halen devam ediyor. Hızlandırabilmek için belki de SGK hastanesinden önce Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmesini talep edebilirsiniz. Ancak bana göre sakatlık halen devam ettiğinden sonuçta talebiniz kabul edilecektir düşüncesindeyim ya da benim dosya için de geçerli olmak üzere öyle olmasını umut ediyorum. İşlemin daha kısa bir yolunu bilen meslektaşlarım varsa ve bizimle paylaşırsa daha hızlı sonuçlandırılabilir. İyi çalışmalar.