06-12-2009, 04:01
|
|
|
ciranta açısından zamanşımı, bononun tarih yönünden incelenmesi ve tebligatın iadesii
Merhaba Sayın Meslektaşlarım
Müvekkil kooperatifin eski yüklenici firması bir bonoyu üçüncü şahısa ciro edip veriyor ve üçüncü şahısta kambiyo takibine geçiyor. Bononun tanzim tarihi 1997, vade tarihi 2006. Bono zamanaşımına uğramasına 3 gün kala takibe konuyor.
1-Öncelikle ciranta açısından kambiyo takibi için zamanaşımı süresi 6 ay değil midir? Bu konuda elinde içtihat olan meslektaşlarım var mıdır?2- Müvekkil kooperatifin böyle bir borcu bulunmamaktadır. Bono sonradan tanzim edilmiş sahte bir bonodur. Ancak 1997 yılındaki yöneticiler yüklenici firma ile ortak hareket ettiğinden sonradan böyle bir bono tanzim etmiş olabilirler. 1998 yılında yöneticiler değişmiştir. Ben bononun aslını gördüm ve sonradan tanzim edildiği 12 yıllık olmadığı açıkça ortada. Bu nedenle bu bononun ne zaman tanzim edildiğine ilişkin tarih incelemesi yaptırabilir miyim ve bunu tetkik merciinden isteyebilir miyim?3- Bu takibe ilişkin ödeme emri tebligatı kooperatife yapıldığında içerisinden ödeme emri yerine alakasız bir evrak çıktı. Bende bu hususu postacıyla beraber tutanak altına aldırdım. Ve icra dairesinin başka bir şehirde olması nedeni ile tebligatı muhabere yoluyla iade ettim. Ancak haciz işlemlerine başlandığını öğrenince icra dairsine muhabere evraklarının ve postacıyla tuttuğumuz tutanağın bir örneğini ibraz edip yeniden tebligat yapılmasını istedim. Ancak icra müdürü mahkemenin görevi olması nedeni ile talebimi reddetti. Israrım sonucu avukatı çağırıp yeniden tebligat yapılması ve hacizlerin fekki yönünde dosyaya talep aldılar ve tarafıma tebligat yapıldı. İtiraz sürem ne zaman başlamış olacaktır bu durumda? Alacaklı vekili tarafıma tebligat yapılmasına muvafakat ettikten sonra aksi yönde bir talepte bulunup bu tebligatın geçersizliğini iddia edebilir mi?
|