Mesajı Okuyun
Old 13-04-2002, 16:21   #15
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Olumlu Hukuki olayları tartışalım

Değerli arkadaşlar,

Forum genel itibariyle çok olumlu gelişim içindedir. Bu gelişim, tüm meslektaşlarımızın ilgisi, katılımı ve özellikle farklı fikirlerini açık yüreklilikle dışa vurmasından güç almaktadır.

Elbette, hepimiz hür irademizle (Diğer insanların kişisel özgürlüğüne müdahale etmeksizin) istediğimizi yazabilir, istediğimiz görüşü eleştirebiliriz. Bundan doğal bir şey olamaz.

Bir dönem ben de kimlik ile ilgili görüşlerimi ifade ettim, tartışmaya katıldım. Açık kimlikle kayıt olmayı tercih ederim. Fakat, kimliğini açıklamak istemeyenin de özgür olması gerektiğini ve kimliğini açıklamamasının normal hakkı olduğunu düşünmekteyim..

Bu forum' da en çok dikkatimi çeken husus şudur:

Çoğumuz, hukuk' u değil, hukuk' un yan unsurlarını yada moda deyim ile magazin boyutunu, polemikle karışık tartışmayı tercih ediyoruz. Bunları da tartışalım ama, ben hukuk' un önemli konularını tartışmayı tercih ederim..

Açalım tartışmalı hukuki mevzuları, kıran kırana, çatır çatır tartışalım.. Kendimize güvenimiz mi yok? Ben bunu anlayamıyorum.. Üç beş kişi fikrini yazıyor, çoğunluk izliyor.. Böyle olmamalı.. Herkes, fikrini yazmalı, araştırmalı, bilgisini yenilemeli, bilgisini aktarmalıdır..

Sayın Av. Adil Giray Çelik bey, istikrarını bozmadan çok verimli şekilde foruma katkı sağlamaktadır. Bu anlamda kendisini kutluyorum. Kimlik konusundaki fikirlerini de saygı ile karşılıyorum. Kendi fikirleridir, doğal ve samimi fikir olarak karşılamalıyız.

Sayın Hukuk Doktoru meslektaşımız, son derece seviyeli ifadelerle, her zaman olumlu katkı sağlamış, bizleri bilgilendirmiştir. Bu katkılarının artarak ve çeşitlenerek devam etmesini arzu ediyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz. Kimliğini, gerçek mesleğine uygun seçen değerli meslektaşımızın, kimliğini öğrenmek isteyen için, bulmak zor da değildir. Zira, herkese açık kimlik tanıtım bölümünde değerli Web sayfalarının adresi de vardır, merak eden kolaylıkla girerek, öğrenebilir.

İfade etmek isterim ki, bu yazdıklarım şahsi görüşlerimdir. Olayı farklı boyuta çekmek isteyenler de bulunduğu için bu hususu belirtmek ihtiyacı duydum..

Herkese esenlikler diler, hukuki meseleleri tartışmaya davet ederim. Saygılarımla..