03-12-2009, 17:17
|
|
|
Tıpta uzmanlık eğitiminin hizmet süresine dahil edilmemesi
Sayın Meslektaşlarım hepinize iyi günler diliyorum.
Tüm araştırmalarıma rağmen konuyla ilgili herhangi bir Yüksek Mahkeme kararı bulamadığım için sizlere başvuruyorum. Müvekkilim tıp fakültesinden mezun olduktan sonra 1981-1984 yılları arasında Şişli Etfal Hastanesinde ihtisas yaparak uzmanlığını kazanıyor. Yaptığım araştırma neticesinde bu süre içinde SSK'lı olarak göründüğünü öğrendim. Ancak Kıbrıs vatandaşı olmasından ötürü ihtisas süresi görev süresine dahil edilmiyor. Oysa Türkiye vatandaşları için durum bu şekilde değil. Müvekkilim 1987den beri Türkiyede 657'ye tabi olarak görev yapmakta. 25 fiili hizmet yılını doldurduğu için emekli olmak istiyor, bu nedenle gerekli hukuki yollara başvuracağız. Müvekkilimden öğrendiğim kadarıyla kendi dönemindeki arkadaşları açtıkları davaları kazanmışlar ancak ben malesef tam olarak konunun içinden çıkamadım. Aslında benim bu konudaki en büyük sıkıntım müvekkilimin babam olması. Spesifik bir konu ancak konuyla ilgili herhangi bir karar bulur veya yol gösterici bir bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum.
Teşekkür ederim. İyi Çalışmalar.
|