Mesajı Okuyun
Old 08-10-2006, 20:19   #37
Av. Can DOĞANEL

@ Av.Sehper: Açamazsınız.

Çünkü büyük ihtimalle özgün olma kriterine takılırsınız. Kıyasen marka ile ilgili hükümlere gidersek, meşhur ve maruf olan işaretler, herhangi bir harf veya dilde yer alan işaretler nasıl münhasıran yalnızca bu harf ya da bu kelime benim markamdır diye nasıl marka olarak tescil edilemiyorsa (yalnızca bir logo haline getirilmek suretiyle bu şekil içerisinde marka tescili yaptırılabilir.)

Bilgisayar ekranında tıklanan objelerin buzdolabına derhal gelmesi özgün bir fikirdir. Tekrar söylüyorum vay be ne fikir ama kimsenin aklına gelmez demiyorum ama özgün bir fikir. Neden özgün? Çünkü reklam metni olarak yazılmış, tescil ettirilmiş ve daha önce hiç kimse tarafından doğrudan veya dolaylı olarak kısmen veya tamamen kullanılmamış.

Bir de işin şu yönü var pek çok reklam ajansına gönderilmiş ve bir cevap verilmemiş. Bu, ispatlanabilecek durumda mı bilmiyoruz ama diyelim ki ispatladık. Burada mide bulandıran bir şey de yok mu sizce? Bir fikir lazım oluyor, arşivden çıkartılıp kullanılıyor ve bunu gönderen bir kişi var diye arayıp sormak gereği bile duyulmuyor. MK 2, 3 desem mesela?