Mesajı Okuyun
Old 22-11-2009, 10:46   #5
Av. İbrahim YİĞİT

"İddia edilen usulsüzlük bilinmeden soruya kesin bir yanıt vermek mümkün değil bence"

Üstad, sorulan komşu var, komşu imzadan imtina etmiş olsun. Ancak borçlu komşunun tebligatın yapıldığı gün çalıştığını iddia etse ve komşu da bana postacı borçluyu sormadı, ben o gün işteydim dese. Yahut imzadan imtina eden komşunun adreste borçluya komşu olmadığı iddia edilse. Veya borçlu muhtarlıkta kaydının olduğunu ancak adreste ikamet etmediğini iddia etse ve tanık dinletse. Teb. Kan. 20 veya 21, Tüzük 28 ve 30 hükümleri açık olup, bu kanun ve tüzükler şeklidir. Postacının veya devletin bir başka memurunun yaptığı usule uygun işlemi tanık ifadesi ile sorgulamak devlete olan güveni sarsmaz mı? Bu takdirde haciz mahalinde de tek icra memurunun olduğunu düşünün ve borçlu imzadan imtina etsin. Tutanak nasıl resmi belge ve yazılı delil kabul edilecek? Normal postacının adreste ikamet edenleri bilebileceği ve bu nedenle sormadan isim yazacağı ne kadar ütopik olsada akla gelecek bir yanlışlık olsa da, APS veya Alo Posta tebligat yapan motorlu kurye veya postacının komşu ismini abiyane tabirle sallaması, sormadan bilgi yazıp imzalaması muhtemel midir? Paragraf başındaki ihtimallere göre sorum cevaplanırsa teşekkür ederim.