Mesajı Okuyun
Old 06-10-2006, 14:10   #3
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan İlave Bilgi

Alıntı:
Yazan mkaraca
merhabalar;
yapı koop. şerefiye bedelleri ile ilgili kooperatif tasarruta buluna bilirmi?Örneğin; şerefiye bedellerini çevre düzenlemesinde kullanmak üzere genel kurul kararı alınsa ve bu karar uygulandıktan sonra üyelerden biri bukarara itiraz edebilirmi? dava acabilirmi? nasıl Bir sonuç Dogabilir? şimdiden teşekkürler.

Sayın mkaraca,

Sayın aeyeşilkaya'ya ilave yapmak istiyorum. Ana sözleşmede şerefiye bedeli için ne yazılmaktadır? Genellikle üyelere verileceği yazılmaktaysa da, kooperatife bırakılacağı da yazılabilir. Genele göre yanıt verirsek; genel kurul ana sözleşmeye aykırı karar alamayacağı için iptal sebebidir. Ama yine genel olarak; GK kararlarına karşı ancak muhalefet şerhi düşmüş üyelerin (Dikkat edin lütfen) 1 ay içinde dava açması mümkündür.(Siz sorunuzda GK kararının uygulandığından söz etmektesiniz)

1 aylık süre geçmemişse sorun yok demektir. Ama geçmisse ne yapılacaktır.Bazı GK kararları mutlak butlanla sakattır. Bu GK kararı da öyle midir? Bu hususta bir tane Yargıtay kararı bulabildim(kitaptan ve özet olduğu için tamamını yazamıyorum)
Alıntı:
Kooperatifin önceki genel kurul kararı ile bazı ortakları lehine bu genel kurul kararı sonucu belirli haklar kazanılmış ise, sonradan bu hakların bir genel kurul kararı ile ortadan kaldırılması söz konusu olamaz. Bu son genel kurul kararına karşı oy vermese bile, son genel kurul kararı tüm ortaklar yönünden mutlak butlanla batıldır.
(Y.11,H.D. 09.11.200-E.7547/K.8744-G.ERİŞ, 3.Bas., sh.899

Saygılarımla