Mesajı Okuyun
Old 11-11-2009, 00:12   #2
üye31284

Aşşağıdaki karar hakaret değil boşanma davasıyla ilgili ama yine de fikir verebilir( kararın numarasını bulamadım)

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, Almanya’dan bir Alman kadınla Türkiye’ye izne gelen kocası V.D’ye, köyde ziyarete gittiði akrabalarının evinde rastlayan ve “Sen bu biçim adamsın, pez....” diye hakaret eden karısı A.D’yi haklı buldu.

Yargıtay, bu tepkinin “doðal” olduðuna dikkat çekerek kararında “Geçici ve tepki niteliðinde olan eylemler boşanma nedeni olmaz” deðerlendirmesi yaptı. Yargıtay, kocanın açtıðı dava üzerine verilen boşanma kararını da kadının istemi üzerine oybirliði ile bozdu. Bu karar benzer boşanma davaları için çapkın eşler aleyhine örnek oluşturuyor. Kararda şöyle denildi:

“Almanya’da oturan tarafların her yıl izne geldikleri, davacının başka kadınlarla ilgilendiði, daha önce de bir Alman kadınla izne geldiði, taraflar arasındaki çekişmenin kocanın bu davranışlarından kaynaklandıðı; ancak tartışmalara raðmen birlikte Almanya’ya döndükleri, evlilik birliðini sürdürdükleri, son olarak davacının (koca) yine bir Alman kadınla yurda izin yapmak üzere geldiði köydeki bir ziyaret sırasında davalının (kadın) davacıya hakaret ettiði açıklanmıştır. Davalının bu davranışı, davacının belirtilen eylemine karşı tepki niteliðindedir. Geçici ve tepki niteliðinde olan eylemler boşanma nedeni olmaz. Bu yönün dikkate alınmaması ve tartışılamaması doðru bulunmamıştır. Hükmün açıklanan nedenlerle bozulmasına.”

ANCAK MESELA UZAN, ERDOĞANA SEN NEBİÇİM MÜSLÜMANSIN GİBİ BİŞEYLER SÖYLEMİŞTİ VE KİTAP OKUMA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI.

Neticede sorunuz yargıtay kararı bulmaya yönelik biliyorum ama TCK 127 ve özellikle 129/1-3 yönünden yargıtay kararı arasanız daha yararlı olabilir diye düşünüyorum. Bu yönde daha net ve pek çok karar bulabilirsiniz.