Mesajı Okuyun
Old 10-11-2009, 20:29   #1
Admin

 
Varsayılan TPE Marka Başvurusu Reddine Karşı İtiraz Prosedürü

Türk Patent Enstitüsüne yapılan bir marka başvurusu reddediliyor (gerekçe 7/1a). Bu red kararına 556 Sayılı KHK md. 47-52 gereğince 2 ay içinde itiraz hakkımızı kullanacağız. Bu itiraz prosedürünü daha önce hiç uygulamamıştım, o nedenle konuyu gerek KHK içinde, gerekse TPE sitesinde araştırdım ve konuyu öğrendiğimi sanıyorum ancak yine de bir hata yapmamak adına bu prosedürle ilgili araştırma sonuçlarımı tecrübeli meslektaşlarımla paylaşıp teyid almak istedim. Vardığım aşağıdaki sonuçların herhangi birinde bir hata varsa beni uyarmanızı rica ediyorum:

1- İtiraz başvurusu enstitünün ilgili dairesi muhatap alınarak yapılır (TPE Markalar Dairesi Başkanlığı). Daire kendi kararını düzeltme kararı vermezse Yeniden İnceleme ve Değerlendirme Kuruluna kendisi re'sen gönderir. (Gerekçe KHK md. 50)
2- İtiraz başvurusu postayla yapılabilir (Dayanak: http://www.turkpatent.gov.tr/portal/...fa=227&konu=60 )
3- İtiraz başvuru ücreti peşin ödenir (Gerekçe KHK md. 49)
4- İtiraz başvuru ücreti şu anda 360-TL'dir (02.01.18 Enstitü Kararlarına İtiraz İnceleme Ücreti 360 TL -> http://www.turkpatent.gov.tr/portal/....jsp?sayfa=261)
5- İtiraz başvuru ücreti TPE'nin banka hesabına yapılıp dekont itiraz dilekçesine iliştirilebilir.
6- İtiraz başvurusu ilgili asil veya yetkili MARKA VEKİLİ tarafından yapılabilir, marka vekili olmayan bir avukat tarafından yapılamaz.
7- Karara İtiraz formu (TPE-M-104 http://www.turkpatent.gov.tr/dosyala.../TPE-M-104.doc) itiraz sırasında kullanılması zorunlu bir döküman değildir, sadece örnek olarak sunulmuştur, itiraz normal bir dilekçeyle de yapılabilir.


Ulaştığım hatalı bir sonuç ya da eksik bir nokta var mı?

İlginenen herkese çok teşekkürler!