Mesajı Okuyun
Old 09-11-2009, 22:07   #2
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Mr Black
Müvekkilin alacağının tahsili için icra takibi başlattık ama gerek trafiklerde gerekse tapularda borçlunun tüm malvarlığı üzerinde başka bir icra dosyasından hacizler bulunuyor. Dolayısıyla müvekkilin hacizleri her yerde ikinci sırada. İlk haciz koyan icra dosyası ise senede bağlı, rakam oldukça yüksek, tebligatlar elden yapılmış, sürelerden feragat edilmiş vesair. Kısacası bu icra dosyasının va alacağının muvazaalı olduğunu düşünüyorum.

Satışlar yapıldıktan sonra paranın taksimi aşamasında bu icra dosyasının önüne geçmek için sıra cetvelinin düzenlenmesinden sonra sıra cetveline itiraz davası açabiliriz. Fakat, satış vesair işlemler için birçok masraf yapılacağından, sıra cetvelinin düzenlenmesi aşamasına kadar beklemek istemiyoruz. Bu haldeyken başvurabileceğimiz bir yol varmıdır?

İİK 277 ve devamı maddelere göre tasarrufun iptali davası açılabilirmi? FAkat, bu durumda ortada bir tasarrufu işlem yokki, tasarrufun iptali davası açılsın. Muvazaanın tespiti diye bir dava olabilir mi? Herkezden fikir bekliyorum. Özellikle somut olarak böyle bir uyuşmazlık yaşayan arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.

Muvazaalı işlemler 3.kişiler açısından haksız eylem niteliğinde olmakla BK. 18 e istinaden muvazaalı işlemin geçersizliği nedeniyle dava ikame edebilirsiniz (diye düşünüyorum )

Saygılarımla...