Mesajı Okuyun
Old 04-10-2006, 15:43   #2
Av.Suat Ergin

Varsayılan Enteresan Bir Dava

Selamlar,

Hem tanık hem de müdafii olarak görüş belirtmek ve aşağıdaki soruları sormak istiyorum.

Tanık sıfatıyla görüşlerim: Sayın Kavili'nin "Mahkeme heyetine hakaret ettiği iddiasıyla" yargılandığı davanın son duruşmasına müdafii sıfatıyla katıldım. Duruşmadan sonra dava dosyasını ve dosyaya gelen evrakları birlikte inceledik. "Avukata, Heyete Hakaret Davası" başlıklı forumda Sayın Kavili'nin ayrıntılı olarak açıkladığı gibi; dizi pusulasında açıkça tahrifat yapılmış olduğunu tespit ettik.Klasör sayılarında oynama yapılmış...Dolayısıyla 280 dosyanın kaybolması vakasının doğru olduğunu gördüm.

Hal böyle iken yukarıdaki haberi değerlendirdiğimizde katılımcılara şunları sormak istiyorum:

1- Sayın Kavili'nin dünkü duruşmada sarfettiği;
Alıntı:
“Biz avukatız. Müneccim değiliz. Bu koşullarda savunma yapacak olursam, müvekkilime ihanet etmiş olurum
şeklindeki sözleri yeni bir hakaret olarak algılanıp, hakkında dava açılır mı?

2-Yine duruşmada,
Alıntı:
“Kişisel ahlakım ve meslek onurum adına böyle bir duruşmada yer alamam”
diyerek duruşmayı terk etmesi hususunda ne düşünürsünüz? Duruşmanın inzibatını bozmuş olur mu? Avukatlık Hukuku bakımından başkaca suçlar var mıdır?

3- İkinci maddede yazdığım sözleri ve davranışı için,kendi müvekkili şikayet ederse görevi ihmal suçunu işlemiş olur mu? Çünkü hem savunma yapmamış, hem de duruşma salonunu terk ederek savunmasız bırakmıştır.

4- Dava klasörlerinden 280 adetinin kaybolması, davada verilecek kararı etkilemez mi? Örneğin bir sanıkla ilgili tüm belge ve ifadeler diyelim ki bu klasörlerden birisindeyse sizce mahkeme sanığı neye göre cezalandırmıştır?

5- l982 yılında açılan bu davada görev alan bir çok hakim muhtemelen emekli olmuştur. Kararı veren heyetteki yargıçlar da muhtemelen henüz hakimlik stajı yapmaktaydılar.Yine diyelim ki, Sayın Kavili ve diğer avukatlar yalan söylemekteler...Klasör sayısı gerçekten 465 olsun...Heyet eldeki bu klasörleri inceleyerek mi vicdani kanaatlerine göre mahkumiyet kararı vermiştir?

Görüşlerini bildirecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılarımla

Not: Yukarıdaki yazı tamamen ceza hukukuna ilgisi dolayısıyla Av.Suat Ergin sıfatıyla yazılmıştır.