Mesajı Okuyun
Old 05-11-2009, 22:33   #6
YALÇIN ÖNDER

Sayın Çakmak,

Öncelikle ruhsatınız için sizi kutlarız. Sonra da yeni avukat olarak, meslek örgütünüzü ilk günden sorgulama yeteneğiniz için de ayrıca kutlarız.

Bence, itiraz etme hakkı saklı kalmak üzere, öder, sonra da dava açarsınız.

Ama, Anayasa Mahkemesinin eski kararına göre açacağınız davayı, kararın gerekçesine baktığım kadarıyla çok zor görüyorum. Bu karardan sonra yasa koyucu tarafından yapılan değişikliğin bulabilirseniz, gerekçesini de incelemenizi öneririm.

Çünkü "malî yüküm" kavramı çok çok tartışmalıdır.

Ancak,sizden tamamının değil de, 2009/2. dönem taksidinin istenmiş olması mali mükümde orantılılık ilkesinin gözetilmesi anlamında değerlendirilebilir.

Farklı bir örnek ile kıyaslayabilmeniz açısından, bizim SMMM Stajyerlerimizin 3 yıllık staj sonunda ödedikleri benzeri giriş bedelleri son rakamları bilmiyorum ama, sanırım yaklaşık 5.000,00 TL'yi buluyordur. Üstelik yazık gıkları bile çıkmadan borç harç ödemek zorunda kalıyorlar.

Öte yandan bir örgüt esas olarak üyelerinin aidatları ile ayakta duru. Üyeler önce örgütlerine aidatlarını ödeyip, ardından örgütün yaklaşımlarını sorgulamaları ve doğruların yanında yanlışların karşısında yer alanlarla birlikte davranmaya başlamaları gerektiğini düşünüyorum.