|
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
İnşaat yapılmadan önce yurtdışındaki torunun o zaman sağ olan babasına yani yutdışındaki kardeşlerine durum bildirilmiş ve benim o gayrimekulle ilgili bir talebim olmaz yerim yurdum ayrı nasıl istiyorsanız öyle yapın cevabı alınmış. Ancak bu konuda herhangi bir yazılı belge yok sadece şifahi olarak görüşülmüş |
|
 |
|
 |
|
Yani mirastan feragat düşünülebir mi? Sanmıyorum zira kesinlikle yazılı ve şekle tabi olması gerek diye biliyorum feragatin geçerli olabilmesi için.
Bir an için feragatın geçerli oldunu düşünsek bile ivazsız bir feragat olduğu için babasının feragatı oğluna etki etmez.
Ancak söz konusu durum ecri misil talebine karşı yapacağınız savunmalar açısndan önemli olabilir, kötü niyet olmadığı babında... Tanık var mı mirasçılardan başka bu şifai feragate?
Dediğim gibi,
Köy Kanunu ve Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunundaki ve diğer yasalardaki sınırlamalar dışında kalıyorsa, Turizm bölgesinde değilse, mutakabiliyet kuralları da uygunsa tapu iptali ve tescil talebi kabul olunabilir diye düşünüyorum.
Zamanaşımı? Mirasçılar arasında zamanşımı işlemez diye bir kural olduğunu biliyorum. Ama bu kuralın istisnaları olduğunu da biliyorum ve istisnaya girerse 10 yıl olduğunu da biliyorum ama işte bunun istisnaya girip girmediğini bilmiyorum