Mesajı Okuyun
Old 04-11-2009, 12:46   #1
av.heimatlos

Acil rüçhanlı alacak

Sayın Meslaktaşlarım;
Müvekkilim TOKİ'nin ihalesini alan yüklenici firma ile Yüklenicinin yaptığı konutların boya işlerini ihale ile üstleniyor.Müvekkilim yüklenici ile yaptığı sözleşmede hem boya işlerini yani işçilik ve malzeme (boyalar cila vs.) müvekkilim tarafından temin edilecek. Müvekkilim tüm konutların boya işini kendisi yapıyor yani işçiliği müvekkilim bizzat yapıyor ve boya malzemelerinide müvekkilim alıyor. Daha sonra yüklenici firma işi geç yaptığı için tokiden hakedişleri alamadığı için yüklenici firma hakkında onlarca icra takibi yapılıyor ve bu icra takipleri yapan kişilerin hepsi toki'ye müzekkere yazarak hakedişlerine haciz konuluyor yüklenicinin. bende müvekkilim adına icra takibi yapıp kesinleştirdikten sonra toki'ye müzekkere yazdım hakedişleri için ancak ben son sıralardayım ve hakedişlerden bize para kalamayacak. benim sorum ise müvekkilim yaptığı iş için yüklenicenden alacağı para işçi alacağı gibi rüçhanlı alacak olur mu eger böyle olursa biz birinci sıraya geçecez bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim? saygılarımla