27-10-2009, 16:17
|
|
|
trafik kazası,şirket devri,sorumluluk
Öncelikle tüm meslekdaşlarıma saygılarımı sunuyorum.
2005 yılında müvekkilimin kardeşi geçirmiş olduğu trafik kazası neticesinde yaşamanı kaybetmiştir. Müvekkil adına manevi tazminat davası açacağız fakat karşımızda sorumluluğun belirlenmesinden kaynaklı sorun var. Her şeyden evvel müvekkilin kardeşine çarpan sürücü yönünden haksız fiil hükümlerine göre dava açılacağı hususunda bir problem yok. Konunun sorun oluşturan kısmına gelince müvekkilin vefat eden kardeşine çarpan aracın sürücüsü olay tarihinde X A.Ş de şöför iken anılı şirket kazadan iki yıl sonra söz konusu sürücünün çalıştığı X A.Ş ,Y.A.Ş ye bütün olarak ,mülkiyet hakları ve zilyetliği ile birlikte ve fakat her türlü yükümlülük , borçlar,alacaklar hariç olmak üzere varlık satış sözleşmesine istinaden devredilyor. Ortada şuan X.A.Ş diye bir şirket yok sadece Y.A.Ş var. Bu durumda davayı araç sahibinin sorumluluğuna binaen Y.A.Ş de teşmil edebilirmiyim? Sözleşme de yer alan yükümlülükler,borçlar hariç olmak üzere ibaresi bizi etkiler mi? Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz ve ayrıca konuya ilişkin içtihat anlamında da emsal kararları paylaşabilirseniz sevinirim. İlginiz için şimdiden tüm meslektaşlara teşekkür ediyorum.
|