|  28-09-2006, 23:22 | #12 | 
	| 

| 

Sayın Dikici'nin  serzenişlerine  katılmamak  mümkün  değil. Ancak  sorun sadece  kişinin yetişme tarzı, insanlara, mesleğe, meslektaşlara  olan saygısı, sevgisi, olgunluğu değil. Sorun rekabet  koşullarının oldukça  sert ve  yıpratıcı  olması . Bir  meslektaş   durup dururken  diğer  bir meslektaşı  hakkında  ''çömez , tıfıl, fosil '' gibi sıfatlar  kullansın ki ! neden ? Çünkü   meslektaşını  rakip  olarak görmekte . Kişisel  bilgisinin, becerisinin, koşturmasının   bir işe  yaramadığını,  yaşlı  meslektaşların   tercih edildiğini  gören  genç  avukat  direkt  olarak  ona  saldırmakta ; aynı şekilde tecrübe   ve  bilgi  birikiminin  genç  bir  avukat  karşısında ikinci  plana  atıldığını  gören  tecrübeli meslektaş  onu hedef  almaktadır.Hakimlerin  neden  böyle  saldırgan durumlara  girdiğini ise  bir türlü anlayamadım. Ahlak  dersinden  ziyade  çalışma  psikolojisi,insan psikolojisi ve  rekabet  koşulları  hakkında  ders  verilse  daha  yararlı olur. Tabii  burada  yetiştirme tarzı, yanında  staj yapılan  avukatın, hakimin  vb tutum ve davranışları, staj  eğitim  merkezlerinde  verilecek  derslerin önemini   yadsımıyorum.Bence   örnek  olması  gereken  tecrübeli ve yaşlı  avukatlar.Onların genç  meslektaşlar  yanında   bu  tür  davranışlardan  özenle  kaçınmaları  gerekiyor.    |