23-10-2009, 16:51
|
|
|
Sayın S.Karaca Bey,
maalesef kooperatife üye senedi imzalamış müvekkilim.Ancak şöyle bir durum var; bu belgeleri müteahhid firmanın elemanları kendi el yazısı ile doldurmuşlar ve 10 yıllık ödeme planını yine müteahhit şirket hazırlamış, müvekkilim kooperatife üye olmak istemediğini söylediğinde ilerde evi üzerine alırken daha az vergi vereceksin, kooperatife şeklen üyesin aslında bizim firmadan alıyorsun demişler.Bu duruma tanıklarımız var. Bir de senetlerde ve belgelerde müteahhit şirketin çalışanlarının yazısı var.Elimizde o çalışanların kartvizitleri de var.Hem zaten bir kooperatif ödemelerini yıl yıl belirleyemez ki..her yıl genel kurul yapıp orda belirler, bu durum bile müteahhitlerin sahte kooperatif kurup naylon üye yolu ile vergi kaçırmaları anlamına gelmez mi?
Daha önce gazete de okumuştum metni, aşağıya alıyorum:
“Konut sahibi yapacağız“, “kira öder gibi taksitlerle ev sahibi olacaksınız“ sloganlarıyla çeşitli cazip kampanyalar gerçekleştiren bazı kooperatiflerin, üyeleri için büyük risk oluşturduğuna işaret eden Akgün, bir araştırmada, yapı kooperatiflerinin yüzde 75‘inin müteahhitler tarafından vergi kaçırmak amacıyla paravan olarak kurulduğunun ortaya çıkarıldığını kaydetti."
Bu gazete haberi tam benim müvekkilime göre.
|