Mesajı Okuyun
Old 22-10-2009, 16:24   #6
av_sibelll

Öncelikle cevap veren meslektaşlarıma teşekkür ederim. ama halen bu konuda kafa karmaşam ortadan kalkmadı. Şöyleki sayın zaytinn, ben bu davada tenkise gidilebileceğini düşünmüyorum. Çünkü hata, hile gibi bir durum yok. Mrasçılar kendileri birbirlerine miras mallarının bir kısmın intikal etmişler. bu konuda yaptığım araştırmada miras payının devri diye bir konuyla karşılaştım. Ancak miras payının devrinde de yargıtay en azından adi yazılı şekilde yapılmış miras payının devrine ilişkin bir sözleşme aramakta. noter de gayrimenkulün satışına ilişkin belgeyi temlik sözleşmesi saymıyor. BBunun üzerine müvekkilim, babasından kalan gayrimenkullerin birini ablasına vermek için noterden tüm mirasçıların onayını kapsayan vekaletname çıkarılmış. Bir ev için de anneisne tüm mirasçıların onayının yer aldığı abisine satılması için vekaletname çıkarılmış. Bu blgiler doğrultusunda ortadan yazılı bir sözleşme olmadığı için bu satımlar geçersiz olacak diye düşünüyorum.
Açacapım davanın da mirasın paylaştırılması olabilir diye düşünüyroum. Eğer ki devir alan mirasçılar evlerin kendilerinde kalmasınıı isterlerse denkleştirme talep etmeyi düşünüyorum. Aklıma bu yol geliyor ancak başka önerileri olan varsa cevaplarını bekliyorum. Gerçekten aklım çok karıştı ve yardımlarıza ihtiyacım var. Teşekkür ederim.