Mesajı Okuyun
Old 20-10-2009, 14:01   #1
bozi8

Önemli HAGB kararında sanık suç işlemiş sayılır mı?

HAGB kararında özellikle denetim süresinde sanık suç işlemiş sayılır mı? özellikle denetim süresi içerisinde.

Benim görüşüm. denetim süresi dahil sanık suç işlemiş sayılamaz. ilgili maddede karar sanık hakkında bir hukuki sonuç doğmamasını ifade eder diyor. ben bunu hiçbir hukuki sonucun, denetim süresi de dahil ve de hem cezai hem hukuki hem de idari bakımdan doğmaması olarak anlıyorum.

Benim elimdeki dosyada müvekkil hırsızlık suçunu işlediği için polis meslek yüksek okulundan atılmıştır. ancak ceza mahkemesi hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermiş ve karar kesinleşmiştir.

şu anda denetim süresinde olan müvekkil bakımından, idari kararın gerekçesini oluşturması ile ilgili olarak durum nedir? müvekkil suç işlemiş midir? işlememiş midir?

Benim görüşüm objektif olarak, hiçbir hukuki sonuç doğurmaz ifadesi nedeni ile sanığın suç işlemiş sayılmayacağı denetim süresince kararın askıda kalacağı, bu sürede de bir sonucun doğmayacağı yönündedir. eğer bu sürede suç işlerse kara canlanır ve sanık suçu ve bsuç fiilini işlemiş olur. eğer denetim süresi suç işlemeden geçerse karar artık ölür canlanamaz.

Acil fikirlerinizi bekliyorum. teşekkür ederim.