Mesajı Okuyun
Old 09-10-2009, 15:26   #2
av.semire nergiz

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
Merhaba,
3 yıllık evliyim şuan boşanma aşamasındayız duruşmamızda 11. ayda.ben 4 aydır ailemle birlikte yaşıyorum.çocuğumuz yok. eski eşimle bir kaç telefon da görüştük birkerede anlaşalım diye yüzyüze görüştük.fakat anlaşamadık.benim istediğim tazminatı veremeyeceğini söyledi(sadece 10.000 TL) nafakada istemediğimi belirttim.ve altınlarda bir kısmı onda harcadığını söyledi fakat benim haberim olmadı bundan.sormak istediğim anlaşma yapılmadı fakat gelen dilekçede "boşanma hususunda anlaşmış olduğumuz cihetle davanın açılmasına gerek görülmüştür" yazıyor. fakat anlaşma olmadı ve bende bu duruşmaya katılmak istemiyorum.hak kaybına uğramıyım ne gibi bi zararım olur.davayı eski eşim açtı. bende istediklerim olmadanda katılmayı düşünmüyorum.ve birde duyumlarıma göre yıpranma bedeli talep edebilirmiyim?avukat tutacak imkanım yok baroya nasıl talepte bulunurum?teşekkürler.

Sayın Katılımcı;

Eşinizle anlaşmalı olarak boşanmaya karar vermediğiniz için eşinizin size karşı açtığı dava, şiddetli geçimsizlik nedeni ile evlilik birliğinin temelinden sarsılması sebepli boşanma davası olarak görülecektir.

Eşinizin açtığı boşanma davasına muhakkak bizzat veyahut bir avukat aracılığıyla katılmanızı öneriyoruz. Bu davada, boşanmaya yani geçimsizliğe yol açan olaylarda eşinizin KUSURLU olduğunu kanıtlamalısınız. En yakın akrabalarınız dahil şahit delilinden ve varsa yazılı delillerden yararlanabilirsiniz.Telefon ayrıntıları ve mesajları da dosyaya delil olarak sunabilirsiniz.

Oturmakta olduğunuz ev ile ilgili aile konutu şerhi aldırabilir ve boşanma kesinleşene kadar bu şerhin korumasından yararlanabilirsiniz.

Açılan dava içinde, kendiniz için öncesinde TEDBİR, kararın kesinleşmesinden sonra ise YOKSULLUK nafakası olarak devamını isteyebilirsiniz.

Yine aynı dava içinde, hem maddi, hem de manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

Yine ayrıca medeni kanun 197 gereğince, evin ve ev eşyalarının sizin kullanımına özgülenmesini talep edebilirsiniz.

Eşinizin boşanmayı tazminat ve nafaka ödemeyi kabul etmemesi, sizin bu taleplerinizden vazgeçmeniz zorunda kalmanıza neden değildir.
Ziynet eşyalarınız şahsi malınızdır.Bununla ilgili olarak altınlar eşiniz tarafından bozdurulmuş ise, bunu kanıtlayarak toplam bedelinin tarafınıza ödenmesini talep edebilirsiniz.

Sayın Katılımcı; haklarınız çok çeşitlidir, davanızı açarken de takip ederken de mutlaka doğrudan AVUKAT yardımı alınız.

Eğer maddi durumunuz elverişli değil ise, bulunduğunuz yer il barosundan tarafınıza avukat tayin edilmesini isteyiniz.
Baroya başvurduğıunuzda gerekli işlemlerin neler olduğu size anlatılacaktır.