Mesajı Okuyun
Old 09-10-2009, 09:34   #3
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı;

Çocuğun velayeti size verilmiş ve baba ile de ayda bir kere görüşebileceği karara bağlanmış.

Bu durumda çouğunuzu babaya vermek zorunda değilsiniz. Ayrıca okul yönetimiminin de velisi bulunduğunuz çocuğu babaya teslim etmemesi gerekir.

TCK.'da çocuğun alıkonulması, kaçırılması suçtur. Konu ile ilgili şikayetinizi yapmışsınız. Mutlaka bir sonuç çıkacaktır. Şikayetiniz takipsizlik kararı ile son bulursa, itiraz etme hakkınız da bulunmaktadır. Soruşturma için şahit de gösterebilirsiniz.

Boşanmış olsanız da şiddet görüyor iseniz ailenin korunmasına ilişkin kanun hükümlerinden yararlanmayı da deneyebilirsiniz. Bazı mahkemeler isabetli olarak taraflar boşanmış olsa da erekli TEDBİR kararlarını vererek kanunu uygulamaktadırlar.

Kusurlu eşin veya diğer aile bireyinin;
a) Aile bireylerine karşı şiddete veya korkuya yönelik söz ve davranışlarda bulunmaması,
b) Müşterek evden uzaklaştırılarak bu evin diğer aile bireylerine tahsisi ile bu bireylerin birlikte ya da ayrı oturmakta olduğu eve veya işyerlerine yaklaşmaması,
c) Aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi,
ç) Aile bireylerini iletişim araçları ile rahatsız etmemesi,
d) Varsa silah veya benzeri araçlarını genel kolluk kuvvetlerine teslim etmesi,
e) Alkollü veya uyuşturucu herhangi bir madde kullanılmış olarak şiddet mağdurunun yaşamakta olduğu konuta veya işyerine gelmemesi veya bu yerlerde bu maddeleri kullanmaması,
f) Bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurması.

Yukarıdaki gibi önlem kararlarının alınması için başvurulabilir.

Çocuğunuzun bu görüşmelerden olumsuz yönde etkilenip etkilenmediği hakkında bilgi vermemişsiniz.

Eğer çocuğunuz da bu görüşmelerde korku, panik yaşıyorsa, maddi ve manevi zarar görüyorsa kişisel ilişkinin tamamen kaldırılması için de bir dava açılabilir. Çocuğunuz idrak ve kendini ifade edebilecek yaşta ise, mahkemede dinlenecektir. Ve böyle bir davada, uzman pedagog raporu ayrıntılı bir biçimde düzenlenerek, hakime yol gösterici olacaktır. Önemli olan çocuğun menfaatleridir.

Hukuki işlem ve davalarınızı profesyonel avukatla takip ediniz. Hak kaybına uğramazsınız.

Maddi durumunuz avukatlık ücreti ödemeye elverişli değil ise, bulunduğunuz yer il barosuna ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi talebinde bulunabilirsiniz.