Mesajı Okuyun
Old 09-10-2009, 08:35   #2
Av.Elkan

 
Varsayılan

Bence gecikmeden bir delil tespiti yaptırın. Elini kesildiği yeri iyi temizlemediler ise mutlaka makinede yerde veya saçta bir kan izi kalmıştır. İşyerinde yaptıracağınz bir tespitte bu husus ortaya çıkabilir.

Ayrıca kesi biçimi vs.den de kesinin ne ile olabileceği tespit edilebilir adli tıp uzmanlarınca balta ile yapılan kesi ile saç kesme makinesi ile yapılan kesinin özellikleri farklıdır.

Tanık bulmanız bu konuda etkili olacaktır. Bir tane görgü tanığı olduğundan bahsetmişsiniz. Bunun yanında olaydan sonraki süreçleri patronun tavrı vs. bilen tanıklar da dinletilerek olayın gerçek boyutu ortaya çıkartılabilir.

iş kazası nedeniyle uğranılan zarardan dolayı maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.

Bunun yanında sigortasız çalışıtğı dönemlere ilişkin sigorta tespit davası da açabilirsiniz(ancak bunun ispatı devreye SGK da girdiği için zor olduğu için tazminat davasını bitirdikten sonra tespit davası açmanızı öneririm)

Şimdilik aklıma gelen bunlar. iyi çalışmalar kolaylıklar dilerim...