Mesajı Okuyun
Old 08-10-2009, 20:15   #6
av.tgb

cengiz bey, sanıyorum mehil belgesinin verildiği tarihten itibaren başladığına dair bir ibare kullanılmıştı. yani bu durumda süre geçmiş oluyor. cevabınız beni rahatlatmakla birlikte, araştırırken aksi yönde kararlar okudum.

üksek mahkeme;

-“İcra müdürlüğünce verilen süre içinde tehiri icra kararı alınması, ancak bunun icra dairesine aynı süre içinde ulaştırılmaması halinde, alacaklının teminatın paraya çevrilmesini isteme hakkı doğacağını”1

-“İİK. 36 uyarınca icranın geri bırakılması kararının getirilmesi için verilen sürede, icranın geri bırakılması (tehiri icra) kararı getirilmemesi veya temyiz edilmiş olan kararın o-nanması halinde, gösterilen teminatın icra müdürü tarafından paraya çevrilerek alacaklıya ödeneceğini, bunun için ayrıca alacaklının takipte bulunmasına gerek bulunmadığını”2

-“Yargıtaydan gönderilen yürütmeyi durdurma kararının icra dosyasına konulmamış olmasının, bu karardan sonra yapılan infazı (tahliye işlemini) geçersiz kılmayacağını”3

-“Yargıtaydan gönderilen tehiri icra kararının icra dosyasına geç ulaşmasının kararı hükümden düşürmeyeceğini”4
be l i r t m i ş t i r…