Mesajı Okuyun
Old 08-10-2009, 01:16   #6
Muhsin KOÇAK

TMK 550 yazmışım 55 değil,
şimdi işin boyutu değişti olayı bana özel mesajla yada buraya detaylı yazarsanız daha rahat bir şekilde yanıtlama olanağı bulurum, ben veraset ve intikal vergisi bakımından konuyu irdeledim, müteveffa, şirket ortaklığından başka temsil ve ilzama yetkili olan biri değilse ve sadece şirket ortaklığından dolayı mürasçılarına gidilmiş ise, idarenin ortaklara gitmesi için öncelikli olarak şirket mal varlığına, kanuni temsilcilere gidip tüm tahsil yollarının tükenmiş olmasına dikkat edip araştırmalısınız,( Anonim şirketlerde sadece yönetim kurulunda yer almış olup ancak imza yetkisine haiz olunmaması halinde 6183 sayılı kanunun Mük.35 Maddesinde ve 213 sayılı VUK 10 Maddesinde düzenlenen hükümlere başvurularak gidilemez ) veraset ve intikal vergisi olmadığına göre, 6183 sayılı kanunun 102 madedsinde düzenlenen zamanaşımı hükümelerine istinaden zamanaşımı definde bulunabilirsiniz,...
Vergi türleri ile ferrilerini içreen ödeme emirlerinin tamamını bir dilekçede, ancak her br vergi, dönemi, tutarı, ödeme emirlerine ilişkin bilgilerini de yazmak şartıyla toplayıp bir dava konusu yapabilrisniz...
bir de 7 günlük dava açma sürsini kaçırırsanız ödeme emirleri kesinlemiş olacaktır, açacağınız dava sonucunı beklemeden idare tahsil cihetine gidecektir dolayısıyla müvekkilleriniz istenilen vergileri ödemek zorunda kalacaklardır, ancak daha sonra hükmen mirasın reddedilmiş olduğuna ilişkin kararı almanız halinde ise ( Terekenin borca batık oluğuna ilişkin karar ) alınan vergi mükellefiyette hata olarak vergi hukukunda kabul edileceğinden, ödenen vergilerin düzelte yolu ile iadesi istenebilecektir. Vergi mahkemesine dava açma sürsinde davanızı açmanızı öneriririm
iyi çalışmalar diliyorum