Mesajı Okuyun
Old 07-10-2009, 14:01   #1
gulsarihan

 
Varsayılan 19 yıl önce açılan izale i şuyuu davası ,intifadan men şartı için yeterlimidir.

Müvekkilem iştirak halinde malik olunan taşınmazın paydaşlarından biridir.Taşınmaz kira geliri olan bir kahve.Yargıtayın yerleşmiş içtihatlarına göre Paydaşlar kural olarak intifadan men edilmedikçe birbirlerinden ecrimisil isteyemezler.

Ancak bu kuralın bazı istisnaları vardır. Bunlar; ecrimisil istenen taşınmazların bağ-bahçe gibi doğal ürün veren ya da kiraya verilerek hukuksal semere elde edilen yerlerden olması, gibi.

Davalı 81 yılından beri bu kahve den gerek bizzat işleterek gerek kiraya vererek istifade ediyor.
Bu taşınmazla ilgili müvekkilemin annesi 90 yılında izalei şuyuu davası açıyor.Müvekkilem ozaman reşit değil.Dolayısıyla intifadan men şartının da açılmış bu izalei şuyu davasıyla elde edildiğini düşünüyorum.

Şimdi taşınmazla ilgili olarak ecrimisil davası açacağım müvekkilem adına .Ayrıca bu taşınamzla ilgili izalei şuyu davası da açacağız.

Davalıya (kendisi de paydaş)ihtarname çekmeliyim el atmanın önlemnmesi ve ecrimisil talebi ile ilgili.İntifadan men şartı için.Yoksa intifadan men müvekkilemin annesinin 90 yılında açtığı izalei şuyu davası ile sağlanmışmı olurmu (velayeten)

2-Geriye dönük 5 yıllık mı 10 yıllık mı ecrimisil talebi istenebilir.Bazı Yargıtay kararları 10 yıllık genel zamnaaşımını öngörmüş.
Teşekkürler .