07-10-2009, 11:39
|
|
|
Değerli meslektaşlar,
Öncelikle paylaştığınız görüşleriniz için teşekkür ederim. Nasıl hareket etmem gerektiği konusunda çok yardımcı oldular.
Sayın Avukat Ömeroğlu’nun sorusuna öncelikle yanıt vermek istiyorum. Maalesef kiracı kiralarını devamlı olarak elden ödemiş, banka hesabı kullanmamış. Bu durum işimizi elbette ki zorlaştırıyor. Yine sayın Admin’in merak ettiği hususu da aydınlatmak isterim. 2006 yılında yapılan kira kontratosunda her yıl kiranın ne miktarda artacağı hususuna ilişkin belirleme yapılmamış. Hatta müvekkilim kiracının kimlik bilgilerini dahi almaya gerek duymamış (!) Kısacası son derece acemice hazırlanmış bir kira sözleşmesi ile karşı karşıyayız.
Neyse ki, 2006 yılında aylık 250TL kira bedeli belirlenmiş. Şu anda müvekkil ile konuştuğumda 2009 yılı için 4 ay öncesine kadar 330 TL aldığını söylemekte. En kötü ihtimal ile 4 x 80 = 320 TL’den mahrum kalınacaktır. En azından başı taşa vuracak bir durumda değiliz. Zaten müvekkil de bu sabahki konuşmamda kira alacağından ziyade tahliyeyi ön planda tuttuğunu söylüyor.
Şu durumda kiracının ilk yıla ait kira sözleşmesine güvenerek acemi bir çırpınışla “ben ilk yıldan sonra çıktım, daha sonraki yıllar oturmadım” şeklinde bir itirazı gündeme gelebilir, bu itirazı da sonraki yıllarda kiracı adına kesilen aidat makbuzları, genel kurul karar defteri ve hazırun listesi , tanıklar vs.. aracılığı ile bertaraf edebileceğimizi düşünüyorum. 13 örnek ödeme emri gönderme yönünde kararım sizlerin de yardımlarıyla belli ölçüde netleşti. Teşekkür ederim
-LE PAPILLON-
|