06-10-2009, 10:55
|
|
|
Rahatsızlık verici hareketlere Kat Mül. K. gereğince müdahale
Değerli meslekdaşlarım; Bu kez özel bir hukuki problemim hakkında fikir danışmak istiyorum. Üst Komşumun yapmış olduğu rahatsızlık verici bir takım hareketler (halı sirkeleme, sıvı dökme sözlü sataşmalar vb.) nedeniyle KMK nun 18. m. göre ve 33. madde gereğince hakimin müdahalesini talep etmek niyetindeyim. Birinci sorum aktif husumet ehliyeti ile ilgili. Oturduğum ev annemin üzerine kayıtlı kendim ile birlikte kat maliki sıfatıyla annemi de davacı olarak göstermem gerekiyor. Evde bir de anneannem adına intifa hakkı bulunmakta Bu noktada intifa hakkı sahibini de davacı olarak göstermeli miyim? Delil olarak yönetime daha önce tutturmuş olduğum bir tutanağı, davalıya bu fiillerine son vermesi için göndermiş olduğum ihtarnameyi ve tanık beyanlarını koymayı düşünüyorum. Ancak bir ara gizli kamera ile tespit yapmayı da düşündüm. Ancak özel hayata müdahale olarak değerlendirililebileceği endişesi ile bunu yapmadım. Bir de yargılama usulü ve verilecek kararın mahiyeti konusunda bilgi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
|