Konu
:
Doktor, avukat ve eczacılara vergi takibi
Mesajı Okuyun
05-10-2009, 09:27
#
18
av.sally
Alıntı:
Yazan
YALÇIN ÖNDER
Sayın Av. Sevil,
Gözümden kaçan bir şey yok. Sadece sade mükellef ile hukukçu sıfatını taşıyan bir mükellefin vergi dairesi memurundan gelen telefonu muhatap almasının farkı olması gerektiğini düşündüğümden, idarenin her mükelleften olduğu gibi, özellikle hukukçulardan yazı ile istemesi yönünde tavır koymasının daha anlamlı olabileceğini düşündüğüm için, ilgili yasa maddesini açıklamak istemiştim.
Ama sanırım hatalı ve/veya çok ince düşünmüş olmalı ya da derdimi anlatamamış olmalıyım ki, görmezden gelen olarak nitelendirilendirilebilmişim.
Her neyse, işin bu yönü çok önemli değil.
Daha önemlisi,
İdarenin, "UYAP'tan indirdikleri dava ve icra takip dosyalarınızın listesi"ndeki tüm işlerin içinden gerçekten tahsilat yapmadıklarınıza neden serbest meslek makbuzu düzenlemediniz?
şeklinde bir soru (üstü kapalı eleştiri) ile karşılaşma(ya)dığınızı umarım.
Çünkü halen vergi hukukumuzda serbest meslek kazancında tahakkuk değil, TAHSİLAT esası geçerlidir.
Öncelikle teşekkür ederim Sayın Önder
Ancak sanırım eksik bıraktığım bir husus var.Öncelikle telefonle bilgilendirdiler ancak Maliye'ye uğramamız gerektiği söylendi.Uğradık sonrasında gerekli bilgiler ve belgeler izah edilerek tarafımıza tevdi edildi.Yani sadece sözlü bilgilendirme ve belge istemi gerçekleşmedi.Belki benim belki de sizin atladığınız husus budur.Sadece bunu izah etmeye çalıştım.Yoksa getirin şu makzuları belgeleri v.s. gibi bit durum oluşmadı.
Saygılarımla
av.sally
Üye Kimliği
av.sally İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
av.sally İsimli Üyeye Email Gönderin
av.sally İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın